Finnar | Få bort finnen snabbt


Finnar
Nästan alla får finnar någon gång i livet. Man kan mer eller mindre få finnar överallt på kroppen. Du kan få finnar på ryggen, finnar i hårbotten, finnar runt munnen, finnar i underlivet, finnar i pannan, finnar på halsen, finnar på hakan eller finnar på rumpan. Det är inget konstigt eftersom de uppkommer överallt där du har hårsäckar. Hur ofta eller hur många finnar du får kan variera beroende på hormonbalansen, men de orsakas av att hårsäcken blir inflammerad. Det är möjligt att minska och behandla utbrott och krångel i finnar. Bland annat med hjälp av vår porsugare. Det är ett milt och effektivt sätt att få bort finnar bland annat i ansiktet.
Bli av med finnar

Finnar, pormaskar eller akne som heter egentligen, är mycket vanligt när du är ung. Det är möjligt att minska problem med finnar och i vissa fall ta bort dem helt med hjälp av vår produkt. Om det inte hjälper, kan en läkare på vårdcentral förskriva starkare medicinering. Om du behöver en mer aggresiv finnbehandling kan du få hjälp av en hudläkare.

Hur får man bort finnar?

När du får finnar, både en eller flera, är det viktigt att tänka på att du inte klämmer finnarna eftersom detta kan skada din hud och ge permanent ärrbildning. Vi rekommenderar generellt att använda mildare behandling, exempelvis med hjälp av vår porsugare, eller att arbeta förebyggande.

Att förebygga och få bort finnar kräver både tid och diciplin. Att leva hälsosamt och ha regelbundenhet i sömn är bra, så om du har möjlighet är det bra att sova sina åtta timmar per natt, äta tre hälsosamma måltider per dag och dricka vatten både ofta och regelbundet. Det viktigaste tipset för att slippa finnar över tid är att aldrig trycka på. eller klämma dina finnar med händerna. För oavsett hur försiktig och ren man är leder det ofta bara till att finnarna blir rödare och ojämnare längre.

Att öppna porerna, exempelvis genom ett besök hos en estetiker som är expert på att säkert avlägsna finnar under en ansiktsbehandling kan vara fördelaktigt men tyvärr ofta både dyrt och tidskrävande, istället är generellt rengöring en bättre väg att gå. Använd milda rengöringsprodukter och tvätta dig en eller två gånger om dagen i kombination med återfuktande produkter kommer att hålla huden ren och minimera känsligheten och irritationen. Man kan även använda en mängd olika skrubber och masker. Dessa produkter kan innehålla salicylsyra i en koncentration som kan vara milt exfolierande. Detta tar bort hudens yttre lager och öppnar därmed porerna.

Minska bakterier med antibakteriella rengöringsmedel. Antibakteriella rengöringsmedel finns i form av geler, krämer och lotioner som appliceras på det drabbade området. De aktiva ingredienserna som dödar ytbakterier inkluderar bensoylperoxid, svavel och resorcinol. Vissa märken som marknadsförs är ofta mycket dyrare vanliga och ibland kraftigare produkter man kan köpa på apoteket. Bensoylperoxid orsakar röd och ytdlig hudirritation hos ett litet antal människor, som försvinner så snart man slutar använda produkten. Kom ihåg att bensoylperoxid är en blekmedel, så låt inte produkter som innehåller bensoylperoxid komma i kontakt med tyger och lämna fula vita fläckar på färgade kläder, skjortor, handdukar och mattor.

Att minska överskottsolja i ansiktet är ett annat sätt att hjälpa huden. Även om man inte kan hindra oljekörtlar från att producera olja är det möjligt att bli av med olja på ytan på huden. Torka bort olja genom att använda milt ansiktsvatten. Produkter som innehåller glykolsyra eller alfahydroxisyror hjälper också till att rensa huden genom att få det ytliga lagret i huden att exfoliera.